Autóipari laboratórium automatizálása LabView segítségével hibrid járművek hardvereinek teszteléséhe

2022-2023 ősz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

Egy hibrid jármű hardvere a fejlesztés alatt és után is több féle tesztre szorul. A validálás során nem csak az eszköz megfelelő müködéséről, hanem a meghibásodások tervezett és biztonságos kezeléséről is meg kell bizonyosodni különböző szabványok és a vevő igényei alapján. Ezek a mérések gyakran repetitívak és időigényesek (pl. nagyfeszültségű termék feszültségmenetsítése), így nagy segítséget jelent az automatizálás.

A Robert Bosch hardverfejlesztő mérnökei is rengeteg ilyen mérést végeznek. A tesztek összeállítása mérnöki munkát kíván meg, azonban maga az időigényes folyamat már nem igényeli ezt a tudást. A cél az ő munkájuk egyszerűsítése, gyorsítása és támogatása a mérések rendszerbe kapcsolásával és automatizálásával.

A hallgató feladata a meglévő eszközök összekapcsolása és a mérések automatizálás a National Instruments LabView nevű szoftverével, úgy hogy a fidelitás ne változzon. A feladat magában foglalja a projektmenedzseri feladatokat, a hardveres és szoftveres kihívásokat, illetve a dokumentációt is a mérnökök számára.

A hallgató feladatának a következőkre kell kiterjednie:

  • Tervezze meg a mérések blokkvázlatát és összeállítását!
  • Állítsa össze a méréseket fizikailag!
  • Készítse el a mérésekhez szükséges LabView programot!
  • Végezze el a méréseket
  • Dokumentálja a fentebb leírt lépéseket!

Maximális létszám: 1 fő