Azure DevOps megismerése

2022-2023 ősz

Szoftver

Téma leírása

A DevOps egyre nagyobb hangsúlyt kap az agilis fejlesztés eszköztárában. DevOps eszközökkel egy nagyobb szoftverprojekt a fejlesztő gépén kívüli életét automatizálhatjuk, például kód integráció, tesztek futtatása az integrált projekten minden commitot követően, automatizált telepítés különböző (dev, teszt, éles) környezetekbe.

Egy DevOps folyamat sikere, hasznossága nagyban függ az egyes folyamatlépéseket megvalósító eszközhalmaz minőségétől, integráltságától. Az eszközlánc összeállítása megfelelő egymáshoz illesztése, integrálása nem kis feladat. Az utóbbi időben megjelentek különféle felhő alapú (SaaS) szolgáltatások, melyek egyetlen, de szinte minden DevOps feladatot lefedő egységes eszközként alkalmazhatunk, jelentősen csökkentve ezzel a folyamattal kapcsolatos minden overheadet. Az már csak hab a tortán, hogy felhős szolgáltatás lévén saját hardvert sem kell üzemeltetni. Egyik ilyen szolgáltatás az Azure DevOps.

A hallgató feladata az Azure DevOps szolgáltatásainak megismerése, és minél szofisztikáltabb DevOps folyamat(ok) kialakítása.

A téma szakdolgozatként/diplomamunkaként folytatható.

Feltételek

  • C# alapismeretek

Külső partner: AutSoft Zrt.

Maximális létszám: 1 fő