Közösségi kölcsönző fullstack alkalmazás fejlesztése

2022-2023 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

Napjainkban a háztartások számára több olyan eszköz is elérhető, mely ritkán, évente csupán pár alkalommal kerül használatba, ám ennek ellenére nagyban megkönnyíti az emberek életét. Az ilyen eszközök kapcsán felmerülhet többek között, hogy megéri-e beruházni rá, hol lesz az tárolva, lesz-e eleget használva ahhoz, hogy megvegye az ember. 

 

Magánemberek számára készített kölcsönző platform megoldaná a ritkán használt tárgyak kihasználatlanságának és folyamatos értékvesztésének a problémáját. Egy közösségi kölcsönző alkalmazás egyrészt segítené azokat az embereket, akik esetleg nem tudnak beruházni bizonyos eszközökre vagy azoknak nem tudnak állandó helyet biztosítani. Másrészt azoknak, akik rendelkeznek hasonló eszközökkel, lehetőségük lenne azokat kölcsönadni, ezzel másokat segíteni és közben bevételre szert tenni. 

 

A hallgató feladata egy olyan közösségi kölcsönző webalkalmazás készítése, mely megkönnyíti a tárgyak közös használatát és menedzselését, továbbá lehetővé teszi szolgáltatások kiajánlását és azok igénybevételét. A feladat része egy reputációs rendszer beépítése és a felhasználói tranzakciók letagadhatatlanságának megvalósítása az alkalmazásban, ezek segítségével a rendszer elnyerheti a felhasználók bizalmát és egy megbízható, együttműködő közösség alakulhat ki. 

Maximális létszám: 1 fő

Konzulens

Forstner Bertalan Dr. fényképe