Kihasználtság mérő szoftver készítése

2022-2023 ősz

Szoftver

Téma leírása

A hallgató feladata, hogy a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. által belső használatra fejlesztett, úgynevezett Remote Debug Toolok-ok működésével megismerkedjen, és ezen eszközökhöz egy kihasználtság mérő szoftvert készítsen el. Az eszközök a fejlesztők számára lehetővé teszik, hogy az implementált kódot hardveres környezetben is kipróbálják. Ez a szoftveres tesztkörnyezettel ellentétben költségesebb megoldás, ezért ezek az erőforrások dinamikusan foglalhatóak.  

A szoftver célja, hogy kiértékelhető eredményeket szolgáltasson a foglalás idejének és a tényleges használat idejének összevetésével. Ezzel igazolva, hogy az adott csapatnak elegendő erőforrás áll-e a rendelkezésére vagy sem. 

Meg kell ismerkednie a Teszt Osztály által használt, más teszt eszközökhöz tartozó kihasználtság mérő szoftverrel. Mérlegelnie kell a mérés elvégzéséhez alkalmazható módszerek előnyeit és hátrányait. Meg kell terveznie egy alkalmas szoftvert, és egy általa választott programnyelven implementálnia kell azt. El kell végeznie a méréseket és azok kiértékelését. Jól áttekinthető, részletes dokumentációt kell készítenie. 

A hallgató feladatának a következőkre kell kiterjednie: 

  • Ismerje meg a Teszt Osztály által használt kihasználtság mérő szoftvert és kiértékelési módszerét. Ismerje meg a vállalat által fejlesztett RemoteDebugTool-okat és ezek szoftveres környezetét. 

  • Tegyen javaslatot különböző használat felismerési módszerekre. Értékelje azokat előnyeik és hátrányaik alapján. 

  • Tervezze meg a szoftvert. Válasszon alkalmas programozási nyelvet és implementálja. 

  • Végezze el a méréseket és értékelje ki azokat. 

  • Készítsen a szoftver későbbi megértéséhez és továbbfejlesztéséhez szükséges dokumentációt. 


Külső partner: Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.

Maximális létszám: 1 fő