Mobil e-napló alkalmazás fejlesztése

2022-2023 ősz

Szoftver

Téma leírása

A digitális technológia vívmányai lépten-nyomon megkönnyítik az életünket, ezért nem meglepő, hogy az e-napló technológiák széles körben elterjedtek napjaink oktatási infrastruktúráiban. A papír alapú naplók oktatásból történő kivezetése évek óta folyamatban van, ami a környezettudatosság szempontjából is előrelépést jelent.

Az e-napló rendszerhez ma már elengedhetetlen egy mobil alkalmazás, hiszen a felhasználók túlnyomó többségének az elsődleges érintkezési felületet az ilyen jellegű rendszerekkel az okostelefonok jelentik. Ennek megfelelően a legtöbb népszerű e-napló implementáció rendelkezik okostelefonos frontenddel, azonban ezek használata általában nehézkes, funkcionalitásuk töredékes.

A hallgató feladata egy e-napló alkalmazás és backend készítése. Az alkalmazás lehetőséget biztosít a tanári adminisztratív feladatok elvégzésére (például jegyek és hiányzások vezetése, visszajelzések küldése a szülők és diákok felé). A diákok pedig megtekinthetik ezeket és valós idejű értesítést kaphatnak eredményeikről.

Maximális létszám: 1 fő