Aukciós webalkalmazás megvalósítása React és .NET Core alapokon

2022-2023 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

A téma a .NET Core, valamint egy választott webesvékonykliens keretrendszerrel (pl. React/Angular/Vue), valamint az "azonnali/élő" kommunikáció megvalósítását támogató SignalR techmológiával való ismerkedésre és elmélyülésre nyújt lehetőséget.

Napjainban egyre gyakoribb az igény olyan alkalmazások fejlesztésére, melyek az alkalmazás komponensei, illetve a felhasználók között azonnali, élő kommunikációt biztosítanak (pl. chat, élő aukció, kollaboratív játékok). Ennek megvalósítására nyújt magas szintű támogatást a SignalR technológia és a kapcsolódó könyvtárak.

A téma keretében egy olyan alkamazás komponenseit kell megvalósítani, mely egy backenddel és frontenddel rendelkezik, és a felhasználók közötti élő kommunikációt teszi lehetővé SignalR segítségével. A backend megvalósítására .NET Core, a frontend esetében pedig egy webes keretrendszer (pl. React) javasolt.  A konkrét alkalmazás részletei a konzulenssel kerülnek egyeztetésre (pl. élő aukciós oldal/foglalási rendszer megvalósítása).

A megvalósítandó feladat mélysége a más meglévő háttértudástól függ (ha valaki a téma keretében ismerkedik pl. a webes technológiákkal, akkor elég egy egyszerűbb alkalmazást/"oldalt" elkészíteni).

Maximális létszám: 1 fő