Rendezetlen elemek átmozgatása BinPicking-es kipakoláshoz

2022-2023 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

Manapság a robotok fontossága az iparban széleskörben megjelenik. A korszerű robotok kiegészültek egyéb funkciókkal, mint például a látórendszerek. Ezek a BinPicking rendszernek is szerves részét képezik. Automatikus ládakipakolás során rendezett vagy rendezetlen ládából robotkar segítségével pakoljuk ki az alkatrészeket. Működése: a 3D kamera pontfelhőt készít a láda tartalmáról, a kamerarendszer meghatározza a kiveendő darab megfogási pontját, elküldi a robotkarnak, a robotkar kiveszi a darabot a ládából. A megoldás megkíméli a nem ergonomikus feladattól az emberi munkaerőt, nem fárad el, valamint rövidebb ciklusidőt biztosít a gyártásban.

A kipakolás során előfordulhat olyan eset, amikor már nem tudunk kivenni ütközés nélkül darabot a ládából. Ekkor át kell rendezni a láda tartalmát. Ezt a bin picking megoldás automatikusan fogja végezni robotkarral. Kiválasztja azt a kipakolandó darabot, aminek a mozgatása után lesz olyan alkatrész a ládában, amit ki tud pakolni a robotkar.

A feladat a mozgatáshoz tartozó robotvezérlés megvalósítása, valamint a mozgatás tesztelése. A feladathoz rendelkezésre áll a mozgatást meghatározó algoritmus.

A hallgató feladatának a következőkre kell kiterjednie:

  • Mutassa be a bin picking megoldás moduljait és azok funkcióit!
  • Részletezze a mozgatás modul működését!
  • Tervezze meg a mozgatáshoz tartozó robotvezérlést!
  • Készítse el a megtervezett robotvezérlés implementációját!
  • Dolgozzon ki teszteseteket a mozgatás teszteléséhez!
  • Tesztelje le a mozgatást és készítse el a tesztelési jegyzőkönyveket!
  • Készítsen egy egyszerű alkalmazást a folyamat monitorozásához!

Külső partner: EN-CO Software Zrt. - Spenik Vince

Maximális létszám: 2 fő