SE Microgrid Advisor for energy cost management (Schneider Electric)

2022-2023 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

SE Microgrid advisor for energy cost management – how to manage a cost efficient microgrid operation with constant and real-time monitoring of feeder/PV etc. prices

Microgridnek hívjuk olyan elosztott energiaforrásokat integráló rendszereket, melyek a villamos hálózat szempontjából jól körülhatárolhatóak és egy vezérelhető egységet alkotnak. Ezek egy altípusa az elosztóhálózatra csatlakozó, de szigetüzemre képes Microgrid rendszerek. A hálózattól való függetlenedés folyamatához a hálózat kiesésének gyors detektálása, majd egy koordinált, több eszközt is érintő kapcsolási sorozat levezénylése szükséges biztosítva a villamos paraméterek szabványos értékeit (pl. feszültség) és a megváltozott hálózattopológia üzembiztonságát (zárlatvédelem). A microgridnek hálózatfüggetlen állapotban megváltozott célértékekre kell optimalizálni a működését figyelembe véve a rendelkezésre álló energiaforrásokat. A külső hálózat újbóli elérhetősége esetén a visszakapcsolási folyamatnak is számos feltételt kell teljesíteni.

Labor feladat: Microgrid rendszer szabályozásával és vezérlésével kapcsolatos szimulációk tervezése, paraméterezése és tesztelése. Energiatároló rendszerek menedzselése és modellezése. Költség optimalizációs rendszerek paraméterezése.


Külső partner: Schneider Electric

Maximális létszám: 1 fő

Konzulens

Lengyel László Dr. fényképe

Lengyel László Dr.
Tanszékvezető helyettes, egyetemi tanár

Q.B208.
+36 (1) 463-2870