Szoftverfejlesztés építőipari kutatás támogatásához

2022-2023 ősz

cv4sensorhub

Téma leírása

Informatikára mindenhol szükség van. Segítségével nagy produktivitást lehet elérni akármilyen szakterületen. Éppen ezért jönnek létre olyan interdiszciplináris kutató csoportok, ahol nem csak az adott szakterület szakemberei vannak jelen, hanem informatikusok és villamosmérnökök, akik a folyamtok automatizálásában és optimalizálásában tudnak segíteni.

A feladat egy építőipari kutatás támogatása informatikai oldalról. A kutatás célja, hogy építőanyagok tulajdonságait határozzuk meg különféle képfeldolgozási módszerekkel, amiket a valóságban csak roncsolásos anyagvizsgálatok segítségével tudnánk meghatározni. Ehhez rendelkezésünkre áll az anyagok komputertomográf (CT) felvételei, mely az anyagok belső szerkezetét szeletekre bontva tartalmazza. 

Jelenleg fejlesztés alatt áll egy olyan általános keretrendszer, melynek célja a CT felvételek feldolgozása és információk kinyerése, valamint összefüggések meghatározása.  A féléves feladat, hogy a megismerkedj ezzel a keretrendszerrel és kiegészítsd egy megbeszélt további funkcionalitással ami megkönnyíti a kutatást.

A feladat során megismerkedhetsz a tématerület folyamatban lévő kutatásaival és ízelítőt kaphatsz arról, milyen egy kutatócsoportban dolgozni. A téma jó lehetőséget nyújt arra is, hogy ha megtetszik ez a fajta munka, akkor akár később a kutatásba is becsatlakozhatsz. Arról, hogy miért érdemes kutatási projektben dolgozni, ITT tudsz bővebben olvasni.

Feltételek

  • C# és .NET alapismeretek

Maximális létszám: 2 fő