Szótanuló program írása Howard Gardner többszörös intelligencia elmélete alapján Android platformom

2022-2023 ősz

Nincs megadva

Téma leírása

Manapság egyre fontosabb az idegennyelv ismerete, főleg ha az ember felsőfokú tanulmányokat végez. A diploma megszerzéséhez ugyanis szükséges egy államilag elismert, legalább középfokú nyelvvizsga. Egy sikeres nyelvvizsgának viszont alapvető szükséglete a megfelelő szókincs, aminek elsajátítása nem egyszerű feladat.

Az interneten számos szótanuló alkalmazás áll rendelkezésre, azonban ezek mind egy sémára épülnek, legtöbbször csak képi elemekkel segítik elő a tanulást. Howard Gardner többszörös intelligencia elmélete szerint az embernek több egymástól függetlenül létező és mérhető képességterülete van, melyek kihasználásával egyszerűbbé válik a tanulás, így akár az idegen nyelvű szavak elsajátítása is.

A hallgató feladata egy olyan alkalmazás készítése, amely fejezetekbe szedve  segíti elő a felhasználónak az idegen nyelvű szavak memorizálását. A fenti probléma megoldásához használja fel Howard Gardner többszörös intelligencia elméletét is, a Gardner által kimondott 7 alapvető intelligencia közül minél többet fedjen le (például képi-vizuális, auditív, nyelvi).

 

A hallgató feladatának a következőkre kell kiterjednie:

  • Mutassa be, hogyan lehet a többszörös intelligencia elmélete alapján tanulóprogramot írni!
  • Elemezze, hogyan hat a fenti módszer a tanulás hatékonyságára, elemezze a módszer előnyeit, hátrányait!
  • Tervezzen ajánlórendszert, amely a megfelelő adatok segítségével a legeffektívebbnek tűnő tanulási módszert javasolja a felhasználónak!
  • Valósítsa meg a megtervezett alkalmazás prototípusát!
  • Végezzen kísérleteket az alkalmazás készségfejlesztésével kapcsolatban és értékelje a kapott eredményeket

Maximális létszám: 1 fő