AI a szövegfelismerésben

2022-2023 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Téma leírása

Egy elképzelt vállalathoz beérkező levelek automatikus feldolgozása a feladat. Egy vállalat működtetése rendszerfeladat, melybe beletartozik a bejövő levelek mihamarabbi feldolgozása, egyszerűbb esetekben a levelek megválaszolása. A mesterságes intelligencia és a tanuló algoritmusok kiváló felhasznáűlási területet nyújtanak a feladat megoldásához.

A feladat célja a beérkezett és beszkenelt levelek automatikus feldolgozása, a bennük rejlő információk ellenőrízhető és javítható kinyerésének biztosítása. A feladat elkészítése során ki kell alakítani egy kezelői felületet, amely segítségével az újabb típusú leveleket fel lehet ismerni, meg lehet tanulni alaki és szöveges formátumukat, a régiebbi típusúakat pedig, típus azonosítás után, adott esetben meg is lehet válaszolni. A már betanított sablonok struktúrájával segítséget kell nyújtani az újabb típusok felismeréséhez, valamint az adatok tárolásához, archiválásához is.

A téma több szintű feladat elkészítését tartalmazza, ezért önálló labor, szakdolgozat és diplomaterv keretében is végezhető. Mind magyar, mind idegennyelvű feldolgozásra van lehetőség.

Feltételek

  • Angol

Maximális létszám: 2 fő