AI alapú Okos kamerarendszer tervezése és elkészítése (Artillence)

2022-2023 tavasz

Szoftver

Téma leírása

AI alapú Okos kamerarendszer tervezése és elkészítése
Design and Implementation of an AI based Smart Camera System


Napjainkban egyre növekszik az igény az okos kamerarendszerek iránt, melyek képesek nem csak felvételeket készíteni, hanem akár magasszintű információkat is kinyerni a felvételekből. Gyakori alkalmazási területei lehetnek az ilyen kameráknak a gyártási hibadetektálás, okos városok vagy objektum detektálás.

A téma során a hallgatónak lehetősége nyílik egy okos kamerarendszer tervezésére és implementálására, amely képes modern neurális hálók futtatására. A hallgató feladata, hogy utánajárjon az elérhető kameramoduloknak és feldolgozó egységeknek, majd a választott eszközök alapján specifikálja a rendszer korlátait (sebesség, felbontás, ár). A téma kidolgozása során egy működő prototípust kell készítenie, melynek során a beágyazott szoftverfejlesztéstől kezdve a gépitanuláson keresztül a felhasználói felület készítésig számos technológiával ismerkedhet meg.

Amennyiben a hallgató érdeklődik a gépészeti tervezés iránt, a téma részét képezheti a kamerarendszert körülvevő tokozás tervezése, készítése is.


Külső partner: Artillence

Maximális létszám: 2 fő

Konzulens

Lengyel László Dr. fényképe

Lengyel László Dr.
Tanszékvezető helyettes, egyetemi tanár

Q.B208.
+36 (1) 463-2870