ASP.NET Core alapú webalkalmazás fejlesztése

2022-2023 tavasz

Szoftver

Téma leírása

A Microsoft a közelmúltban alapjaiban újraírta a webes keretrendszerét az ASP.NET-et. Ennek legfőbb célja az volt, hogy egy teljesen moduláris, jól komponálható, könnyűsúlyú keretrendszer álljon rendelkezésre a felhőalapú webalkalmazások elkészítéséhez, amely mind a három nagy operációs rendszeren (Windows, Linux, MacOS) elérhető, és mindezt a cross-platform .NET variánsra, a .NET Core-ra építve éri el. arról nem is beszélve, hogy ez teljes egészében egy nyílt forráskódú a rendszer.

A Te feladatod egy webalkalmazás elkészítése ASP.NET Core alapokon, amely követi a megfelelő architekturális mintákat és hasznos funkciókat és megfelelő élményt nyújt a felhasználói számára.

A fontend egy általad választott technológiával készülhet el. Ezek lehetnek akár szerver oldali MVC/Razor nézetek, vékonykliens technológiával elkészülő alkalmazások (Angular, React), vagy akár natív mobil kliensek is, sőt a .NET legújabb kliens oldali technológiáját is ki lehet próbálni a Blazor-t.

Specifikusabb témakörök:

  • Alkalmazás egyszerű implementálásán túl elképzelhető a téma egy olyan változata is, ahol kifejezetten a REST/HTTP webszolgáltatások mélyebb szintű tervezése és implementációja a cél, megvizsgálva a legfontosabb tervezői döntéseket és elterjedt megvalósítási módszereket
  • Az előzőhöz kapcsolódóan, de külön kiemelve: Microservice architektúra (MSA) vizsgálata és alkalmazása ASP.NET Core környezetben
 

A téma diplomamunkaként/szakdolgozatként is folytatható.

Feltételek

  • .NET alapú technológiák ismerete
  • Csipetnyi webes érzék

Maximális létszám: 5 fő

Konzulens

Tóth Tibor fényképe