Eurocard formátumú multifunkcionális protokollkonverter tervezése STM32F767ZI mikrokontrollerrel

2022-2023 tavasz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

A feladat egy olyan mérőkártya tervezése, mely az Eurocard formátum révén szabványos szekrénybe helyezhető, vele különböző mérések végezhetők el és a legelterjedtebb protokollokra alakíthatók át parancsok.

A kártya fő funkciója a protokollkonverzió. A választott mikrokontroller egy Nucleo-144-es fejlesztőkártya formájában kerülne beépítésre egy megfelelő foglalatba, az ezen található Ethernet csatlakozón keresztül küldhetők parancsok a mikrovezérlőnek. A mikrokontrolleren futó beágyazott szoftver a kapott parancsokat különböző protokollokra képes átalakítani. A használni kívánt fő interfészek: UART, SPI, CAN, I2C, RS485, RS422, RS232

A kártyának tartalmaznia kell az adott protokollokhoz szükséges szintillesztő és védőáramköröket is. Emellett el lenne látva különböző védelmi mechanizmusokkal, például galvanikus leválasztással és ESD védelemmel is.

A dedikált protokollok mellett ki lenne vezetve a kártya több digitális és analóg lába is. Így a későbbiekben a digitális lábak szabadon felhasználhatók, a mikrovezérlő átkonfigurálásával akár más protokollok is használhatóak. Emellett AD és DA átalakítók lábainak kivezetésével mérési és jelgenerálási feladatok is megvalósíthatóak lennének.


Külső partner: Ripecode Kft.

Maximális létszám: 1 fő