Ipar4 minta alkalmazások fejlesztése

2022-2023 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Az Ipar4.0 Technológiai Központban (TK) több, mint 20 Ipar4 megoldás, un. szcenárió üzemel, melyek egy-egy ipari digitalizációs alkalmazást mutatnak be.
A feladat ezeknek a minta alkalmazásoknak a továbbfejlesztése egy az iparban is használható, valós alkalmazássá, akár egy "dobozos" szoftverrré.
 
1-1 alkalmazáson célszerűen 2-3 hallgató dolgozhat. A következő alkalmazásokból lehet választani:
  • RFID technológia ipari alkalmazása - egy termék összeszerelését támogató alkalmazás továbbfejlesztése
  • felhő alapú beléptető rendszer összeszerelése, integrálása más minta alkalmazásokkal (egyes alkalmazások indítása a belépő kártya leolvasásával, a jogosultságok vizsgálatával)
  • hiba menedzsment alkalmazás továbbfejlesztése, kiegészítése 
  • ipari robot vezérlése alkalmazásból, a gyors átállás szemléltetése (SMED)
  • Siemens OP center alkalmazás megismerése, gyártásütemezés, gyártásszimuláció készítése, a kapcsolódó szcenárió továbbfejlesztése 
  • Az SAP Business Technology Platform (SAP BTP) megismerés, demó alkalmazás fejlesztés Fischertechnik (olyan mint a LEGO robot készlet, csak ipari, profi modellező eszköz) elemekből épített mintagyár vezérlésére
 
A fenti szcenáriók mindegyike valamilyen szinten működőképes állapotban van, a feladat az adott alkalmazás megismerése, a továbbfejlesztési lehetőségek felmérése, fejlesztési terv készítése, a fejlesztési feladatok elvégzése, tesztelés, üzembehelyezés, dokumentálás - egyszóval egy teljes alkalmazás fejlesztési ciklus elvégzése.
Lehetőség van komolyabb fejlesztésre, önlab + szakdolgozat keretében, több féléven keresztül.
 
Érdeklődés esetén az egyetemi kötelezettségeken feül a TK-ban a demonstrátori lehetőség is van, heti 20 órás munkavégzéssel, halgatói szerződéssel. A feladat a TK szcenáriók folyamatos üzemeltetése, bemutatók tartása.
Egy kis ízelítő:
 

Feltételek

  • a választott alkalmazástól függő programozási gyakorlat, Linux ismerete

Maximális létszám: 5 fő