Xilinx Zync SoC alapú fejlesztőkártyán demonstrációs alkalmazás fejlesztése

2022-2023 tavasz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

A téma keretében a hallgatónak lehetősége nyílik részt venni egy méréstechnikai eszköz fejlesztésében a Robert Bosch Kft-nél. Az projekt során a következő feladatok megvalósítása a cél egy beágyazott Linuxot futtatni képes kártyán:

  • FPGA kártya és a Linux operációs rendszer megismerése Digilent Zybo Z7-20 fejlesztőkártya segítségével és külső mérőáramkörök vezérlése ezzel az eszközzel.
  • Analóg kimenetű mérőhíd feszültségek mérése nagypontosságú AD konverterrel. Különböző mérések implementálása és a mérési eredmények feldolgozása és értelmezése. Ehhez egy LTC2499 típusú IC-vel felszerelt fejlesztőkártya lenne az FPGA-hoz csatlakoztatva I2C protokoll segítségével. A cél Python szkriptek segítségével az ADC képességeinek megismerése és összehasonlítása más AD konverterekkel.
  • Hőmérsékletmérés megvalósítása LTC2983 vagy LTC2984 fejlesztőkártya segítségével, ami SPI kommunikációval kapcsolódik az FPGA-hoz. Az áramkör a hőmérsékletmérést PT100 és PT1000 ellenállásméréssel valósítja meg és a hőmérséklet értékét digitálisan küldi el a fogadó félnek. Az hőmérsékletszenzor összehasonlítható lehetne más hőmérsékletmérő áramkörökkel is.

Külső partner: Robert Bosch Kft.

Maximális létszám: 1 fő