Digitális mikró-tükrös eszközök (DMD) ipari alkalmazása

2023-2024 ősz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

A digitális mikró-tükrös eszközök (digital micromirror device) segítségével többek között lehetővé válik különböző képek, adatok, alakzatok, sima felületre történő kivetítése. Ezek a rendszerek nagyon sok feladatra bevethetőek (foto-litográfia, spektroszkópia head-up displayek, dynamic ground projection etc.). A technológia egyre kedvezőbb áron érhető el, aminek következtében már az ipari alkalmazásai is megtérülhetnek így a sok alkalmazási terület közül mi most az ipari automatizálásra fogunk koncentrálni.

A feladat során a hallgató megismerkedik a mikró-tükrös eszközök felépítésével, felhasználási területeivel, korlátaival. Ezt követően az ipari bevethetőség vizsgálata következik (pl.: operator guidance, Smart Factory, Ipar 4.0). Külön meg kell vizsgálni, hogy a piacon jelenleg elérhető eszközök és a hozzájuk kapcsolódó programok, toolok milyen felhasználói lehetőségeket, élményeket nyújtanak. Ki kell dolgozni, és a lehetőségekhez mérten meg kell valósítani (pl.: a Texas Instruments cég DLP2021LEQ1EVM modulja segítségével) egy az ipari automatizálásba illeszthető prototípust, amelynek vezérlését IO-Link protokoll segítségével kell megvalósítani.

(A kiíró cég veszprémi, de budapesti irodával is rendelkezik. A téma teljesíthető Budapesten is, de néhány alkalommal látogatást kell tenni Veszprémben is. A munkavégzés módja és helyszíne, a személyes konzultációk gyakorisága a folyamat elején egyeztetésre kerül.)


Külső partner: Balluff Elektronika Kft.

Maximális létszám: 1 fő