Kapcsolókimenetű induktív szenzor kommunikációs megoldásainak kidolgozása

2023-2024 ősz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

Gyártóberendezésekben gyakran használt érzékelők közül az induktív elven működő közelítéskapcsolókat széleskörűen használják.

A hallgató feladata egy ilyen, kétállapotú push-pull kapcsolókimenettel bíró szenzorral történő kommunikációs megoldás kidolgozása. A feladat megoldása során szükséges a front-end oldaláról történő két irányú jelátviteli lehetőségek vizsgálata, a szenzor érzékelő tekercsét induktív csatolóként használva. Szintén szükséges a back-end oldalról történő két irányú kommunikációs lehetőségek feltérképezése végfok IC, pl. Texas Instruments OS széria alkalmazása mellett. A hallgatónak lehetősége nyílik saját kommunikációs protokoll és megoldás kialakítására, melynek célja, hogy a szenzor a gyártást követően is programozható legyen. A szenzor elektronika Texas Instruments MSP M0-s µC családra épül.

A feladathoz szükségesek szenzortechnikai, analóg és digitális áramköri, illetve C programozási ismeretek.

A téma felvétele előtt személyes konzultáció szükséges.

(A kiíró cég veszprémi, de budapesti irodával is rendelkezik. A téma teljesíthető Budapesten is, de néhány alkalommal látogatást kell tenni Veszprémben is. A munkavégzés módja és helyszíne, a személyes konzultációk gyakorisága a folyamat elején egyeztetésre kerül.)


Külső partner: Balluff Elektronika Kft.

Maximális létszám: 1 fő