MI alapú hangkatalogizáló rendszer készítése

2023-2024 ősz

Szoftver

Téma leírása

A hallgatóknak a jelen témával a BME Művészeti Rezidenciaprogramjába van lehetősége bekapcsolódni, akár ösztöndíjas formájában.

A téma célja kettős:

1. A téma keretében el kell készíteni egy egyszerűbb Spring (Java vagy Kotlin) alapú backend rendszert egy választott (pl. Angular vagy React) frontenddel. A portál különféle hangfájlok kategorizált tárolását teszi lehetővé (zaj, dallam, polifón zene, hangszer (milyen) stb. Az egyes hangfájlok természetesen kereshetőek és letölthetőek az oldalról.

A portált használva feladat a hangfájlok kezelése, szervezése is.

2. A második feladat egy kísérlet: egy neurális háló betanítása, amely a feltöltött hangminta kategorizálását el tudja végezni. A neurális háló a már feltöltött mintákon tanulhat, és javaslatot adhat egy új minta (vagy csoportosan feltöltött minták) kategorizálására, amelyet az emberi felhasználó később megerősíthet vagy módosíthat.

A témába bekapcsolódó hallgató együtt dolgozhat BME-s és Zeneakadémiás kutatókkal, illetve részt vehet környezeti és zenekari (a Műegyetem zenekarával) hangminták rögzítésében és szerkesztésében, hogy teljes spektrumában lássa a folyamatot.

Az eredmények bemutathatóak a Rezidenciaprogram rendezvényein, illetve a téma TDK, kutatás felé is továbbvihető.

Maximális létszám: 2 fő

Konzulens

Forstner Bertalan Dr. fényképe