Univerzális IO-Link Wireless eszköz fejlesztése

2023-2024 ősz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

A feladat keretein belül egy olyan eszköz szoftver fejlesztése a feladat, amelynek segítségével IO-Link wireless eszközök mindennemű beállításai szimulálhatók. A kifejlesztett eszközt a Wireless kommunikációs rendszer egyéb eleminek tesztelése, automatizált mérésére fogjuk használni.

Az IO-Link wireless az iparban elterjedt IO-Link kommunikáció vezeték nélküli kiterjesztése. A kommunikációban egy Master és a hozzá kapcsolódó Device eszközök vesznek részt. Mint minden kommunikáció teszteléséhez, ebben az esetben is szükség van a kommunikációban résztvevő felek szélsőséges ill. hibás viselkedéseinek szimulációjára. Ezt kell a kifejlesztendő eszköznek biztosítania. A készülék egy IO-Link wireless eszközt fog megvalósítani lehetőséget biztosítva az eszközökre jellemző paraméterek széles körű beállítására (adathossz, időzítések, hibás viselkedések stb.) Első lépésben egy meglévő IO-Link wireless eszköz hardverét felhasználva kell elkészíteni a működtető beágyazott szoftvert, majd második lépésként egy speciális hardver kifejlesztésére is lehetőség nyílhat.

Az elvégzendő részfeladatok:

  • Wireless IO-Link kommunikáció megismerése
  • A device-okra jellemző paraméterek összesítése
  • Paraméterező interfész ill. protokoll definiálása
  • Firmware tervezése és implementálása
  • A rendszer üzembe helyezése, tesztelése

 

(A kiíró cég veszprémi, de budapesti irodával is rendelkezik. A téma teljesíthető Budapesten is, de néhány alkalommal látogatást kell tenni Veszprémben is. A munkavégzés módja és helyszíne, a személyes konzultációk gyakorisága a folyamat elején egyeztetésre kerül.)


Külső partner: Balluff Elektronika Kft.

Maximális létszám: 1 fő