A tanulási képesség mobil környezetben való vizsgálatának elemzése és modellezése

2023-2024 tavasz

Adaptív oktatójátékok

Téma leírása

 

A tanulási folyamatok során látens képességek fejlesztése is történik. Korszerű szemléletmód szerint a kognitív képességek tesztelése és fejlesztése helyett vagy mellett játékok és azok eredményének megfigyelése jelenthet szórakoztatóbb, hosszabb távon is érdekes fejlesztési módot.

A téma kapcsán lehetőség van különböző aspektusokból bekapcsolódni ebbe a kutatásba.

  • Játékfejlesztéssel: a kutatócsoport tagjai (mint pl. Mérő László, Kökényesi Imre, Gyarmathy Éva) által kidolgozott (vagy prototípus szintjén elérhető) játékok digitalizálása Android környezetbe
  • Pszichometriai elemző modulok fejlesztésével (látens képesség kinyerése célzott játékok, tesztek eredményének statisztikai apparátussal történő elemzésével)
  • Adaptív mérőskálák kidolgozásával (A sakkjátékokból is ismert Élő - módszerrel, vagy Urnings módszerrel, vagy egyéb, a feleletválasztós tesztek mögötti statisztikai modellek paramétereit mérések
 
A fenti eljárásokhoz a kutatási terület iránt is érdeklődő hallgató az érdeklődésének megfelelő apparátust választhat (pl. statisztikai módszertanok, neurális hálók, Bayes-i döntések, újszerű modellek kidolgozása)

 

A témát különösen ajánlom TDK-ra, PhD-ra nyitott iMSC hallgatóknak is.

Maximális létszám: 2 fő

Konzulens

Forstner Bertalan Dr. fényképe