Automatizált funkciótesztelő rendszer kidolgozása a "Smartlight" termékcsaládra

2023-2024 tavasz

Hardver (és szoftver firmware)

Téma leírása

A Smartlight az egyik legelterjedtebb ember-gép interfész az IO-Link kommunikáció területén. Segítségével visszajelzést adhatunk a folyamat állapotáról vagy a különböző érzékelők kimeneti jeleit jeleníthetjük meg.
Egy termékfejlesztés során történő firmware-módosítások olyan nem várt eseményeket is előidézhetnek, amelyek hatással vannak a termék más, a módosítást nem érintő funkcionalitásaira is. Az alapfunkciók látszólagos helyes működése mellett a hibára csak a teljes validációs eljárás során kerül sor, lassítva ezzel a piacrakerülési időt.
A hallgató feladata egy olyan rendszer tervezése és megvalósítása, amely a Smartlight végtermékek teljes funcionalitását ellenőrzi automatizált módon, segítve ezzel a termékfejlesztést.

Megjegyzés:
A kiíró cég veszprémi, de budapesti irodával is rendelkezik. A téma teljesíthető Budapesten is (az iroda az egyetem közelében van: 1117 Budapest, Garda u. 2., Budapart Gate irodaház), a veszprémi kollégákkal történő konzultáció online is történhet. A munkavégzés módja és helyszíne, a konzultációk gyakorisága a folyamat elején egyeztetésre kerül.


Külső partner: Balluff Elektronika Kft.

Maximális létszám: 1 fő