Diagnosztika teszt generáló szoftver

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Az AUTOSAR szabványban, a diagnosztika a jármű állapotának ellenőrzést biztosítja különböző servicek, illetve rutinok segítségével. Ezen servicek, rutinok egy úgynevezett .cdd (CANdelaStudio diagnostic description) fájlban kerülnek összesítésre. A cdd fájl továbbá tartalmaz adatokat a diagnosztikához használt protokollok paraméteriről, a különböző hibakódokról (DTC), illetve az azokhoz tartozó leírásokról.

A fejlesztés során fontos meggyőződnünk bizonyos időközönként, hogy a diagnosztika az elvárásoknak megfelelően működik. Erre a célra szokás alkalmazni a regressziós tesztelést, melynek egyik alappillére lehet a .cdd fájl alapján generált tesztesetek futtatása. Ezen tesztek során az alap funkciók kerülnek letesztelésre, például a visszakapott érték megfelel-e a .cdd fájlban meghatározott formátumnak.

A hallgató feladata, hogy készítsen egy olyan szoftvert, amelybe a .cdd fájlt tallózva, CAPL kódot generál a diagnosztikai servicek tesztelésére. A szoftvernek továbbá támogatni kell, hogy a felhasználó a generálás előtt módosíthasson a paramétereken, melyet a kódgenerálás során figyelembe kell venni.

A feladat elkészítéséhez a hallgatónak meg kell megismerkednie a járműdiagnosztikával AUTOSAR környezetben, különböző diagnosztikai protokollokkal (ISO 14229-1 (UDS), SAE J1979 (OBDII)), illetve a .cdd fájl felépítésével.

A feladat megoldásához a hallgató a Continental AI Development Center munkatársaitól kap segítséget.

Ha érdeklődsz a téma iránt, akkor jelentkezés előtt mindenképpen vedd fel a kapcsolatot Sik Dáviddal emailben, téma, képzési szint, szak és a tervezett projekttárgy feltüntetésével.


Külső partner: Continental Autonomous Mobility Hungary

Maximális létszám: 1 fő