HIL felügyeleti rendszer fejlesztése (Artillence)

2023-2024 tavasz

Szoftver

Téma leírása

Az autóipari beágyazott rendszerek szimulálására gyakran HIL (hardware-in-the-loop) tesztkörnyezetet alkalmaznak a biztonságkritikus rendszerek megfelelő, átfogó ellenőrzése érdekében. A HIL teszt a valós működési környezethez hasonló fizikai körülményeket biztosít.

Ezen megoldásokat támogató felügyeleti rendszerrel egyaránt követhető a tesztkörnyezet hardveres és szoftveres állapota. Segíti a hardverek kezelését akár távolról is, a szimulációs környezet ellenőrzését szenzorokkal. Támogatja az esetleges hibák észlelését és kezelését, a kinyert adatok felhasználásával pedig a hosszútávú tervezést elősegítheti. A HIL rendszer virtuális környezeteivel megvalósított kommunikációval az aktuális szimulációk állapotáról nyerhető ki információ.

A hallgató feladata egy RaspberryPi, MQTT és Django-ra alapozott alkalmazás fejlesztése, ahol a RaspberryPi szenzoros adatokat olvas ki, MQTT-n keresztül közli a Django webalkalmazásnak, ahol azok le vannak mentve és egy felhasználói felületen keresztül megtekinthetők, a rendszer konfigurációja pedig szerkeszthető.

A hallgató feladatai:

  •   A tesztelési folyamat megismerése
  •   Új felügyeleti egységek fejlesztése
  •   A virtuális környezetekkel való kommunikáció kidolgozása
  •   Közös kezelő platform felépítése
  •   Dokumentáció
 
A portálon való jelentkezés után vedd fel a kapcsolatot a konzulenssel a további teendőkkel kapcsolatban!

Külső partner: Artillence

Maximális létszám: 1 fő