Induktív energiaátviteli rendszer FW frissítésének kidolgozása

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A Balluff egy népszerű termékcsaládja (BIC – Balluff Inductive Coupler) induktív elven valósít meg vezeték nélküli energiaátvitelt. Az energia mellett a rendszer képes az IO-Link kommunikáció transzparens átvitelére is (adatátvitel). A BIC rendszer két komponensből tevődik össze (BASE és REMOTE) és mind az energia (BASE -> REMOTE) mind pedig az adatkommunikáció (BASE <-> REMOTE) e két komponens között zajlik.

A feladat célja mindkét komponens beágyazott szoftver frissítésének kidolgozása, az IO-Link kommunikációhoz használatos BLOB adatátviteli ajánlásnak megfelelően. A BASE komponens a firmware frissítés szempontjából kevésbé kritikus, mert az közvetlen összeköttetésben van a rendszer magasabb szintű elemeivel. A REMOTE egység viszont csak a rádiós linken keresztül érhető el, és a firmware frissítése csak a BASE komponensen keresztül a rádiós csatornát használva lesz lehetséges. Ennek a folyamatnak a kidolgozása és implementálása (beágyazott firmware fejlesztés) vár a hallgatóra.

Megjegyzés:
A kiíró cég veszprémi, de budapesti irodával is rendelkezik. A téma teljesíthető Budapesten is (az iroda az egyetem közelében van: 1117 Budapest, Garda u. 2., Budapart Gate irodaház), a veszprémi kollégákkal történő konzultáció online is történhet. A munkavégzés módja és helyszíne, a konzultációk gyakorisága a folyamat elején egyeztetésre kerül.


Külső partner: Balluff Elektronika Kft.

Maximális létszám: 1 fő