zz

2023-2024 tavasz

Szoftver

Téma leírása

A HoloLens az egy forradalmi kiterjesztett valóság szemüveg (néha kevert valóság szemüvegnek is hívják), ahol a felhasználók egy szemüvegen keresztül láthatják a valóságot is és az arra kitett hologramokat. A szemüveg komplex hardverének segítségével képes feltérképezni a körülötte lévő világot és ebben elhelyezni a virtuális tartalmakat, amivel rengeteg hasznos alkalmazást lehet készíteni.

A téma célja egy HoloLens alapú ember-robot interfész megvalósítása Unity-ben, amelyben egy mobilis robot számára lehet interaktív módon navigációs feladatokat adni (útvonaltervezés és mozgás egy, a felhasználó által kijelölt célpontba).

A feladat szerves részét képezi a roboton futó ROS keretrendszer (Robot Operating System) és a Unity közötti kommunikáció megvalósítása. Erre léteznek megoldások, a hallgató feladata ezek képességeinek felderítése és a konkrét robotra való alkalmazása.

Szintén fontos megoldandó probléma a HoloLens és a robot egymáshoz képesti relatív helyzetének meghatározása, a robot saját navigációs modelljének egyeztetése a HoloLens-nek a környezetről alkotott modelljével. 

Feltételek

  • Unity ismerete

Maximális létszám: 1 fő