Ipar4 minta alkalmazások fejlesztése

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Az Ipar4.0 Technológiai Központban (TK) több, mint 20 Ipar4 megoldás, un. szcenárió üzemel, melyek egy-egy ipari digitalizációs alkalmazást mutatnak be.
A feladat ezeknek a minta alkalmazásoknak a továbbfejlesztése egy az iparban is használható, valós alkalmazássá, akár egy "dobozos" szoftverrré.
 
1-1 alkalmazáson célszerűen 2-3 hallgató dolgozhat. A következő alkalmazásokból lehet választani:
 
  • RFID technológia ipari alkalmazása - egy termék összeszerelését támogató alkalmazás továbbfejlesztése;
  • Hiba menedzsment alkalmazás - a meglévő demo továbbfejlesztése, kiegészítése;
  • Siemens OP center alkalmazás megismerése, gyártásütemezés, gyártásszimuláció készítése, a kapcsolódó szcenárió továbbfejlesztése;
  • Logisztika optimalizáció - a meglévő demo teljes átalakítása, új architektúra tervezése, a makettett vezérlő alkalmazás és az optimalizáció szétválasztása, kamerás beltéri pozicionáló rendszer fejlesztése, stb.
 
A fenti szcenáriók mindegyike valamilyen szinten működőképes állapotban van, a feladat az adott alkalmazás megismerése, a továbbfejlesztési lehetőségek felmérése, fejlesztési terv készítése, a fejlesztési feladatok elvégzése, tesztelés, üzembehelyezés, dokumentálás - egyszóval egy teljes alkalmazás fejlesztési ciklus elvégzése.
Lehetőség van komolyabb fejlesztésre, önlab + szakdolgozat keretében, több féléven keresztül.
 
Érdeklődés esetén az egyetemi kötelezettségeken feül a TK-ban a demonstrátori lehetőség is van, heti 10 - 20 órás munkavégzéssel, halgatói szerződéssel. A feladat a TK szcenáriók folyamatos üzemeltetése, bemutatók tartása.
Egy kis ízelítő:
 

Feltételek

  • a választott alkalmazástól függő programozási gyakorlat, Linux ismerete

Maximális létszám: 6 fő