Ipari érzékelő fejlesztése Ethernet interfésszel

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

Az ipari automatizálás eszközei többnyire valamilyen egyszerű vezetékes adatátvitelt alkalmaznak, úgymint NO/NC kapcsoló, áram vagy feszültség kimenet, azonban napjaink hálózati trendjei mellett, egyre inkább háttérbe szorulnak, és előtérbe kerülnek a hálózatba integrálható, már az ipari automatizálási rendszer végpontjain is komplex méréseket ellátó, okos szenzorok. Egy ilyen modern szenzor megvalósítására kézenfekvő interfészt jelenthet az Ethernet alapú adatátvitel, melyet jól mutat az a tény is, hogy nemrégiben elindult ennek kétvezetékes szabványosítása is, kifejezetten ilyen jellegű alkalmazásokat célozva meg.

A hallgató feladata egy Ethernet interfésszel ellátott szenzor hardver és szoftver fejlesztése. Az érzékelő elem tetszőlegesen megválasztható, mely jelenthet induktív, optikai, kapacitív, ultrahangos, vibráció vagy mágneses szenzort.

A téma felvétele előtt személyes konzultáció szükséges.

Megjegyzés:
A kiíró cég veszprémi, de budapesti irodával is rendelkezik. A téma teljesíthető Budapesten is (az iroda az egyetem közelében van: 1117 Budapest, Garda u. 2., Budapart Gate irodaház), a veszprémi kollégákkal történő konzultáció online is történhet. A munkavégzés módja és helyszíne, a konzultációk gyakorisága a folyamat elején egyeztetésre kerül.


Külső partner: Balluff Elektronika Kft.

Maximális létszám: 1 fő