Képességteszt-adatokat gyűjtő mobil játékok fejlesztése Android platformon

2023-2024 tavasz

Adaptív oktatójátékok

Téma leírása

A kognitív képességek döntő szerepet játszanak az egyén általános működésében és sikerében az élet különböző területein. A kognitív értékelés hagyományosan szabványos pszichológiai teszteken alapul, amelyek nem mindig nyújtanak vonzó és átfogó mérést az egyén kognitív képességeiről. A játékalapú értékelési és képzési rendszer (GTDS) megoldást kínál ezekre a korlátokra, mivel komplex, adaptív és vonzó platformot kínál a folyamatos kognitív értékeléshez és fejlesztéshez.

A fenti téma több független, Android alapú játékot tartalmaz, amelyek célja a különböző kognitív készségek és részkészségek megcélzása, amint azt az intelligencia CHC faktorizációs modellje felvázolja (Ne rettenj meg, ha a CHC-t nem ismered, majd a téma közben belejössz!). A rendszer számos játéktípust használ, beleértve az ügyességi játékokat, a szín- és formafelismerő játékokat, a csempe alapú játékokat, a térbeli rejtvényeket és a stratégiai játékokat. Minden játékot állítható nehézségi szintekkel, azonnali visszajelzéssel és motivációs elemekkel terveztek, elősegítve a felhasználók elkötelezettségét és motivációját.

Ennek a témának két része van:

  • Van, aki sorozatban gyártja a képességfelmérő Android alapú játékokat egy csapat részeként - Ez leszel Te
  • A csapat másik fele pedig egy Spring alapú, jól skálázódó portál rendszert fejleszt tovább az adatok gyűjtéséhez, amiből az adaptív képességskálát felállítjuk.

 

Ha erre a témára jelentkezel, akkor Te az előbbi szereplő vagy. A feladatod több olyan, jól specifikált Adroidos játék készítése, amelyben a felhasználók

  • azonosítják magukat és belépnek
  • böngésznek a játékkatalógusban, elindítanak játékokat
  • ajánlást kapnak konkrét játékra az alapján, hogy mely részképességekhez szükséges további adatokat kinyerni

 

A téma szakdolgozatnak, diplomatervnek, TDK-nak is továbbvihető. Érdeklődő hallgatók a kutatásban is részt vehetnek!

Feltételek

  • Android haladó ismerete (legalább fél év önlab)

Maximális létszám: 2 fő

Konzulens

Forstner Bertalan Dr. fényképe