Mesterséges intelligencia alkalmazása pénzintézeti folyamatokban

2023-2024 tavasz

Szoftver

Téma leírása

Az érdeklődő feladata a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek vizsgálata és alkalmazhatóságának elemzése gyakorlati példákon keresztül.

A félév során a munka közösen történne a külsős partnerrel és az egyetemi konzulenssel. A félév eleje ismerkedéssel indulna a technológiák és a céges lehetőségek területén, majd kialakulna egy cél/prototípus/demo, melynek a megvalósítása a félév során történne, de a téma akár következő félévben is folytatható.

A téma keretében várhatóan heti 1 alkalommal történne konzultáció ahol az egyetemi konzulens és a külsős konzulens is részt vesz, itt a státusz átbeszélése és a következő heti feladatok kitűzése lenne a cél.

A választott technológiák a feladathoz igazodhatnak és lehetőség van újszerű dolgok, megoldások, eszközök használatára is.

Néhány javasolt téma:

1. Strukturálatlan szövegfeldolgozás: pénzintézeti hirdetmények változásainak táblázatos formában történő megjelenítése.

2. Belső oktatási anyagok készítése: rendelkezésre álló termékinformációk, rendszerleírások esetleg korábbi oktatási anyagok segítségével prezentáció és tesztek készítése.

3. Weboldalon található információk chatbottal való feldolgozása.
Külső partner: Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Maximális létszám: 3 fő