Oktatásszervezési feladatokat támogató mikroszolgáltatás gyűjtemény fejlesztése

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A téma célja egy a tanszéki oktatás szervezését támogató olyan szoftvercsomag kialakítása, mely számos lazán csatolt mikroszolgáltatással segíti a tantárgyak szervezését, oktatását. Az architektúra alapvetően .NET alapú, konténerizált mikroszolgáltatások gyűjteménye, MAUI és Blazor alapú fontendekkel. (A számos feladatkör a tervek szerint külön felhasználói felületeket kapna, hogy minél kisebb legyen a kódbázis szintű csatolás a rendszerek között, ugyanakkor igyekszünk az összevonható részeket közös kódbázisba és közösen használt szolgáltatásokba kiszervezni.)

A fejlesztés során a fejlesztési módszertanra kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk: agilis megközelítés, devops technikák alkalmazása, Test Driven Development (nem túl vaskalapos) követése, issue tracker és backlog használata. A cél nem a gyors haladás, hanem a tényleg minőségi forráskód létrehozása.

A lefedni kívánt funkciók listája még közös kialakítás alatt áll, de néhány irány már most is van:

  • Szakmai gyakorlat adminisztráció automatizálása
  • Rendszeres teendőkről automatikus értesítés felhasználói szűrők alapján (pl. akinek van vizsgás tárgya az adott félévben, az ne felejtsen el vizsgaidőpontokat kiírni)
  • Előadásonkon használható, feleletválasztós tesztek (esetleg powerpointba ágyazhatóan), "test based learning" támogatására
  • Beszámolókon peer review rendszer (a Moodle workshop plugin helyett)
  • Önlab témák kiírásának monitorozása (pl. BSc villamosmérnöki szakon hány hallgató van és hány téma van kiírva, kik nem választottak még témát)

Konzultációk időpontja: (páros hét csütörtök 8:15-9:00).

Feltételek

  • C# alapismeretek

Maximális létszám: 5 fő