Optimalizálás és elemzés a PUF CRP minőségének javítására gépi tanulás és statisztikai technikák seg

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A Fizikailag Klónozhatatlan Funkció (PUF) egy hardverbiztonsági alapelem, amely hasonlóan működik egy egyirányú függvényhez, egyedi kimenetet előállítva egy adott bemenetre válaszul. A PUF bemenet-kimenet kombinációit Kihívás-válasz pároknak (CRP-knek) nevezzük.

Ez a projekt a Fizikailag Klónozhatatlan Funkciók (PUF-ok) biztonságának és hatékonyságának növelésére irányul a PUF-ok által generált Kihívás-Válasz Párok (CRP-k) minőségének optimalizálásával és elemzésével. A PUF-ok, különösen a Gyűrű Oszcillátor (RO) PUF-ok, alapvető fontosságúak a hardverbiztonságban, mivel egyedi és klónozhatatlan azonosságot biztosítanak minden eszköz számára. Azonban a PUF-ok megbízhatósága és biztonsága nagymértékben függ a generált CRP-k minőségétől. Gépi tanulás és statisztikai elemzési technikák alkalmazásával ez a projekt a PUF-ok által generált készletből a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb CRP-k azonosítását és kiválasztását tűzte ki célul. A választott CRP-knek magas egyediséget, egyenletességet és ellenállást kell mutatniuk a modellezési támadásokkal szemben, így biztosítva egy erős biztonsági keretrendszert.

Nem szükséges előzetes ismeretekkel rendelkezned a PUF teljesítményéről és működéséről. Emellett adatokat (a PUF kimenetének bináris számai) tudok biztosítani a munkához.

Ha úgy gondolod, hogy érdekel egy ilyen téma és szeretnéd azt, akkor lépj velem kapcsolatba további megbeszélés céljából.

Important note: The consultation will be in English language. 

Feltételek

  • Legalább jó ismeretek a következőkben: (1) Python programozás vagy Matlab GUI és programozás (2) Adatelemzés (3) Gépi tanulás

Maximális létszám: 2 fő