Szoftverfejlesztés gyógyszeripari kutatás támogatásához

2023-2024 tavasz

Szoftver

Téma leírása

Informatikára mindenhol szükség van. Segítségével nagy produktivitást lehet elérni akármilyen szakterületen. Éppen ezért jönnek létre olyan interdiszciplináris kutató csoportok, ahol nem csak az adott szakterület szakemberei vannak jelen, hanem informatikusok és villamosmérnökök, akik a folyamtok automatizálásában és optimalizálásában tudnak segíteni.

A feladat egy gyógyszeripari kutatás támogatása informatikai oldalról. A kutatás célja, hogy tabletták kioldódását határozzuk meg anélkül, hogy ténylegesen feloldanák az adott tablettát. Ehhez rendelkezésünkre állnak a tabletta gyártási paraméterei, valamint a tabletta Raman térképe, ami a tablettát alkotó kémiai komponensek elrendeződését mutatja a tabletta felületének egy részén. Ahhoz, hogy a megfelelő összefüggéseket megtalálhassuk, hogy mik azok a kinyerhető paraméterek, amik legjobban befolyásolják a tabletta kioldódását, részletes analízist kell folytatni. Ehhez az analízishez és a módszerek kidolgozásához tetszőleges környezetet (preferáltan Python vagy MATLAB) lehet használni.

A feladat során megismerkedhetsz a tématerület folyamatban lévő kutatásaival. A téma jó lehetőséget nyújt arra is, hogy ha megtetszik ez a fajta munka, akkor akár később más kutatásba is becsatlakozhatsz. Arról, hogy miért érdemes kutatási projektben dolgozni, ITT tudsz bővebben olvasni.

Feltételek

  • Python alapismeretek

Maximális létszám: 2 fő