Több objektumos ultrahangos távolságérzékelő fejlesztése

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A jelenleg kompakt, akár készintegrált áramkör formában is elérhető ultrahangos jelátalakítók messze több lehetőséget kínálnak, mint az egyszerű start/stop jellegű, egyetlen objektum távolságát mérő megoldások, melyeket akár fillérekért megrendelhetünk az Arduinónknhoz. Ilyen például a TDK CH101 és CH201 MEMS alapú, digitális jelfeldolgozást is tartalmazó time-of-flight chipje is. A munka célja az ilyen alkatrészekben rejlő lehetőségek kiaknázása az ipari érzékelés és a robotika területén: csomagolások ellenőrzése, akadálykerülés stb. A hallgató feladata egy innovatív érzékelő modell megvalósítása és alkalmazástechnikai demonstrációja.

A munka során mikrovezérlő és/vagy SBC, pl. Raspberry Pi programozása várható, a C nyelv és a LabVIEW ismerete igen előnyös.

A téma felvétele előtt személyes konzultáció szükséges.

Megjegyzés:
A kiíró cég veszprémi, de budapesti irodával is rendelkezik. A téma teljesíthető Budapesten is (az iroda az egyetem közelében van: 1117 Budapest, Garda u. 2., Budapart Gate irodaház), a veszprémi kollégákkal történő konzultáció online is történhet. A munkavégzés módja és helyszíne, a konzultációk gyakorisága a folyamat elején egyeztetésre kerül.


Külső partner: Balluff Elektronika Kft.

Maximális létszám: 1 fő