Vezérlő és adatgyűjtő applikáció fejlesztése ipari szenzorokhoz

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A feladat egy meglévő szakdolgozat továbbfejlesztése, amiben egy olyan robot került kialakításra, amely irányítható különböző adatbeviteli módszerekkel és tudja lokalizálni magát. Képes előre beállított paramétereknek megfelelően keresési módszerek elvégzésére, fémérzékelésre és különböző feladatok ellátására egy Orange Pi fejlesztő panel és Balluff szenzorok alkalmazásával. 

A hallgató feladata a robothoz tartozó állapotok és parancsok feldolgozására való képesség kialakítása egy applikáció segítségével. Működés optimalizálása, menürendszer kialakítása, hibakezelések elvégzése és hardver fejlesztése is a feladatát képezi. A feladat során a Balluff által forgalmazott érzékelőket az ipari felhasználástól eltérő területen alkalmazzuk.

Az elvégzendő részfeladatok:

  • Balluff érzékelők megismerése,
  • hardver kialakításának finomítása, paneltervezés,
  • applikációhoz tartozó programkód megírása,
  • vezérléshez tartozó szoftver továbbfejlesztése,
  • a rendszer üzembe helyezése, tesztelése,
  • további fejlesztési lehetőségek definiálása, feltárása.

 

Megjegyzés:
A kiíró cég veszprémi, de budapesti irodával is rendelkezik. A téma teljesíthető Budapesten is (az iroda az egyetem közelében van: 1117 Budapest, Garda u. 2., Budapart Gate irodaház), a veszprémi kollégákkal történő konzultáció online is történhet. A munkavégzés módja és helyszíne, a konzultációk gyakorisága a folyamat elején egyeztetésre kerül.


Külső partner: Balluff Elektronika Kft.

Maximális létszám: 1 fő