Zenetenyésztés mesterséges intelligenciával

2023-2024 tavasz

Nincs megadva

Téma leírása

A hallgatóknak a jelen témával a BME Művészeti Rezidenciaprogramjába van lehetősége bekapcsolódni, akár ösztöndíjas formájában.

A téma során a Zeneakadémia kortárs zeneszerzőjének támogatásával azt lehet vizsgálni, hogy hogyan képes a mesterséges intelligencia zenei alkotást létrehozni.

1. A téma során fel kell tárni a state-of-the-art lehetőséget: milyen aktuális projektek léteznek, azoknak mi az eredménye stb. Ilyen lehet a Beethovann projekt, a Google MusicLM projektje, az AI Music Creativity 2022 konferencián bemutatott projektek, vagy más hasonló megközelítések.

2. Ezután ki alakítani, milyen algoritmussal/modellel mire lehet képes a területen egy személyi számítógép. A félév második felében ezt a modellt kell fejleszteni. Kiindulási alap lehet például az AudioCraft, vagy hasonló projekt. (Az Audiocraft egy hangfeldolgozáshoz és -generáláshoz készített deep learning kódkönyvtár. Tartalmaz modern EnCodec hangkompresszort/tokenizert, valamint a MusicGen-t, ami egy egyszerű és vezérelhető zenegeneráló LM, szöveges és dallam alapú tanítással.)

Az eredmények bemutathatóak a Rezidenciaprogram rendezvényein, illetve a téma TDK, kutatás felé is továbbvihető.

Maximális létszám: 1 fő

Konzulens

Forstner Bertalan Dr. fényképe