Mobilszoftver-platformok (VIAUMA05)

Tárgy hivatalos adatlapja: http://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIAUMA05

A tantárgy célkitűzése:

A tárgy célja, hogy a hallgatókkal megismertesse a tipikus, mobilszoftvert alkalmazó rendszereket, és a szoftverek kialakításához szükséges, legelterjedtebb megközelítéseket és platformokat.

Rövid tematika:

A tárgy két nagyobb részre osztható. Az első rész az egyes elterjedt platformokat és tervezési elveiket mutatja be (Android, iOS). Az alapelveik megértésén túl a tárgy bemutatja a fejlesztési lehetőségeket az adott platformra, illetve összeveti az általuk használt irányelveket, módszereket. A gyakorlati órák során mindez kipróbálásra is kerül.

A második nagyobb rész a multiplatform mobilalkalmazás-fejlesztésbe vezet be. A webes technológiákra építő, mobilweb alkalmazások építőelemeit ismerik meg a hallgatók. A klasszikus értelemben vett mobil weben túlmutatóan a tárgy megismerteti a webes technológiákra építő multiplatform rendszereket. Mélyebben is megvizsgálunk több crossplatform keretrendszert, mint pl Xamarin, React Native.

A tárgyat elvégző hallgató képes lesz a legelterjedtebb mobilplatofrmok közül a feladatnak megfelelőeket azonosítani, a platformokra szoftvert tervezni és megvalósítani. Ezen túlmenően képes lesz a multiplatform megoldások alkalmazhatóságát eldönteni, és multiplatform alkalmazást tervezni és készíteni.

Hírek   A tárgy híreinek olvasása RSS-en keresztül

Nincsenek aktuális hírek a tárgyhoz. Ha a később megjelenő hírekről azonnal értesülni szeretne, iratkozzon fel az RSS csatornánkra.

Régebbi hírek »

Jegyzetek

A tárgyhoz nincs feltöltve jegyzet.