Lengyel László Dr. fényképe

Lengyel László Dr.  

Tanszékvezető helyettes, egyetemi tanár

Elérhetőség: Budapest 1117, Magyar tudósok krt. 2. Q.B208. · Térkép
Telefon: +36 (1) 463-2870
E-mail:

Publikációk Publikácós lista
vCard vCard letöltése (.vcf)

 

Érdeklődési területeim a kutatási és fejlesztési aktivitások, oktatás, szoftver projektek koordinálása és csapatok menedzselése.

Mint kutató és projekt koordinátor számos K+F projektben vettem részt a következő területeken: szoftverfejlesztési módszerek, szakterületi nyelvek kidolgozása, szoftvermodellezés és modellfeldolgozás, beágyazott rendszerek, valamint felhő alapú megoldások.

Több mint 15 éves oktatási tapasztalattal a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán, valamint számos szoftverfejlesztési projekt támogatása és koordinálása révén erős kommunikációs képességet alakítottam ki, tapasztalatot gyűjtöttem a kutató és fejlesztő csoportok menedzselésében és a nemzetközi csoportokkal való közös munkában.

Mint szoftverfejlesztő és szakterületi modellező nyelvek kutatója, számos szakterület sajátosságait és részleteit ismertem meg. Ez a tapasztalat, valamint az elméleti szoftverfejlesztési ismeretek szolgáltatják azt az alapot és képességet, melyek lehetővé teszik különböző IT kihívások megoldást és kidolgozását.

Erősségeim:

  • Szoftvermodellezés és modellvezérelt alkalmazásfejlesztés
  • Szoftvertervezés és fejlesztés
  • Követelményelemzés, üzleti modellezés
  • Agilis fejlesztési módszerek
  • Információs és kommunikációs technológiák (IKT), beágyazott rendszerek, felhő
  • Projekt menedzsment, csoport koordináció, kommunikáció
  • Csoportok, kollegák és hallgatók motiválása és támogatása, szoftverprojektek koordinálása és támogatása, üzleti stratégia
  • K+F projektek és pályázati anyagok


Jelentősebb kitüntetések: Bolya János kutatói ösztöndíj (2006-2010 és 2015-2019), Siemens Excellence Award (2008), NJSZT Kemény János-díj (2012), BME Innovációs Díj -- A SensorHUB koncepció és keretrendszer (2014), Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) felsőoktatási posztdoktori kutatói ösztöndíj (2016-2017).

Oktatott tárgyai