Mobilszoftver laboratórium (VIAUMB02)

Tárgy hivatalos adatlapja: http://www.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIAUMB02

A tantárgy célkitűzése: A laboratórium célja a Mobilszoftver-platformok, illetve Mobilszoftver-fejlesztés tárgyakon tanultak személyes kipróbálása és alkalmazása.

Rövid tematika: A vezetett méréseken hét fő témakört körüljárva készülnek önálló alkalmazás-prototípusok a következő ismeretek elmélyítésére: Szoftverfejlesztés Android platformra, Szoftverfejlesztés iOS platformra, Szoftverfejlesztés Windows Phone platformra, Multiplatform mobilalkalmazás készítése Qt alapokon, Kliens-szerver architektúrába illeszkedő mobilalkalmazás kialakítása, Ergonomikus felhasználói felület tervezése és megvalósítása, Mobilalkalmazások tesztelése különböző szinteken.

 

 

Laboratóriumcsoport anyaga

1.

Android alapú alkalmazásfejlesztés: a laboratórium során lehetőség nyílik megismerkedni egy összetett Android alkalmazás fejlesztésével, illetve a labor betekintést nyúlt az alkalmazás élesítés folyamatába is.

2.

Összetett Android alkalmazás fejlesztése. Az előző laboron letett alapokra építve különböző képernyőméretekre kialakított tartalmú és elrendezésű felhasználói interfész elkészítése.

3.

iOS alapú alkalmazásfejlesztés: a laboratóriumi alkalom bemutatja egy több nézetből álló összetett iOS alkalmazás fejlesztését, illetve az iOS környezetet is ismerteti.

4.

Összetett iOS alkalmazás fejlesztése. Az előző laboron lefektetett alapokra építve kommunikációs és adatréteggel kiegészített alkalmazás tervezése és fejlesztése.

5.

Windows Phone alapú alkalmazásfejlesztés: a laboratóriumi foglalkozás lehetőséget biztosít megismerkedni a Windows Phone alapú alkalmazásfejlesztéssel egy összetett megoldás keretében.

6.

Cloud szolgáltatások  mobil környezetben: a laboratóriumi alkalom keretében egy BaaS alapú mobil alkalmazás fejlesztésével ismerkednek meg a résztvevők.

7.

Tesztvezérelt fejlesztés a gyakorlatban: az alkalom keretein belül részvételi lehetőség nyílik egy összetett alkalmazás kifejlesztésére Test Driven Development elvet követve.

8.

Continuous Integration és modern verziókezelés a gyakorlatban: a laborfoglalkozás alkalmával a résztvevők megismerkednek a continuous integration eszközökkel és módszerekkel, valamint a modern verziókezelők és crash reporting eszközök nyújtotta lehetőségekkel.

9.

Mockup alapú alkalmazástervezés és fejlesztés, analitika használata: a foglalkozás keretein belül a résztvevőknek egy specifikáció alapján kell drótváz tervezetet készíteni, mely egyedi felületei elemeket is tartalmaz, majd meg kell valósítani az így megtervezett alkalmazást. A labor bemutatja az analitikák használatát is.

Hírek   A tárgy híreinek olvasása RSS-en keresztül

L4 új időpont: 03.23. 15:00

Az L4 labor időpontja 03.23. 15:00
(Hideg Attila, 2020.03.22. 13:57) · Bővebben »

A távoktatásból adódó változások összefoglalója

A koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet szükségessé tette a tantárgy követelményeinek és oktatási módszereinek változtatását.
(Forstner Bertalan Dr., 2020.03.19. 22:44) · Bővebben »

Jutinmind licenszek

A Mobilszoftver laboratatórium teljesítéséhez szükség lesz az órán bemutatott prototipizáló eszköz (Justinmind Prototyping) használatára. Igénylés március 2-ig.
(Forstner Bertalan Dr., 2020.02.18. 12:11) · Bővebben »

Félév elejii tudnivalók

A tárgy weboldalára felkerült a csoportok és termek beosztása.
(Forstner Bertalan Dr., 2020.02.07. 14:10) · Bővebben »

Régebbi hírek »

Jegyzetek

A tárgyhoz nincs feltöltve jegyzet.